Galénův odkaz - Galéne vypravuj

Dnes je čtvrtek 28.03.2024










5. PONS v Bělči nad Orlicí

4. až 6. února se konal v Bělči nad Orlicí už pátý PONS. Ten projednával poměrně závažné body ohledně Březových lístků a Galénovy nadace. Bylo rozhodnuto, že zatím co probíhá odvolací rozhodnutí proti zamítnutí přeregistrace Galénovy nadace, které bylo podáno buď na nadační fond nebo s vyjímkou na Galénovu nadaci, což bylo příčinou zamítnutí, bude podána žádost o registraci Galénovy nadace,která mezitím navýšila své základní jmění na požadovaných 500.000,-- Kč.

Dále se potom jednalo o možnostech založit vedle Galénovy nadace obecně prospěšnou společnost. Nakonec se rozhodlo, že bude vedle Galénovy nadace založeno občanské sdružení, které bude sdružovat nositele Březových lístků.

Dalším bodem PONSu byly volby. Nejprve se volila správní rada Galénovy nadace. Jejím prezidentem byl zvolen Jan Šimáně - Galén. Viceprezidenti jsou čtyři: Blanka Černá pro reloj de imitacion Čechy, Břéťa Boháč pro Moravu, Mirka Šimarová - Bobřice pro Slezsko a Šréterová - Kikinora pro Slovensko. Další funkcí správní rady je právník, kterým byl zvolen JUDr. František Rodr, hospodářem pak Miroslav Vápenka. Revizorem byl zvolen Míla Fuček.

Po té se volil prezident občanského sdružení Březový lístek, kterým byl zvolen Jan Křižka. Jeho viceprezidenty jsou Ján Rybárik - Rumcajs a ing. Julius Šréter. Tiskovým mluvčím byl zvolen Jiří Řeháček - Riki, strážcem pyramidy BL Tomáš Studenovský - Medvěd, kancléřem Milan Musil - Miggy a koordinátorem CVVZ ing. Ludmila Pohanková - Kolčava. Dále pak byli zvoleni zemští guvernéři a to pro Prahu Luboš Vaculín, pro střední Čechy Kamil Podroužek - Boci, pro Liberecký kraj Roman Šubrt - Kondor, pro Ústí nad Labem Ivana Lhotáková, pro Karlovy vary Matěj, pro Plzeň Jaroslav Brejcha - Bolid, pro České Budějovice Vl. Kubát - Viki, pro Jihlavu Jan Burda, pro Pardubice Zbyněk Jiroušek - Jerry, pro Hradec Králové Michaela Zárubová, pro Brno Sharp ze SPJF, pro Zlín Miroslav Hrabinec - Nemo, pro Olomouc Aleš Cepek - Kšanďák a pro Ostravu Robert Forwalczný - Kosťa.

Projednalo se i to, že by se měla vypracovat výroční zpráva panerai replica Galénovy nadace, která bude mít všechny předepsané náležitosti. Ta bude předložena zasedání správní rady Galénovy nadace 12. dubna u Galéna. Rovněž se rozhodlo, že příští PONS bude opět v Bělči a to 26. - 28. 1. 2001. Tento termín nezasáhne do jarních prázdnin a umožní tak účast i dalším lidem, kteří se letos omluvili, protože byli na táborech.

Jednání PONSu bylo velmi věcné a plodné. Mluvilo se i o spolupráci velkých organizací, o střešních organizací a o dalších problémech. Hned po návratu z PONSu jsem jel na tábor, takže nevylučuji v detailech případné nepřesnosti. Hlavně pak zdůrazňuji, že nejde o oficiální zprávu z PONSu od tiskového mluvčího, ale můj subjektivní dojem.



Přidání komentáře k článku 5. PONS v Bělči nad Orlicí



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2013 2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.