Galénův odkaz - Galéne vypravuj

Dnes je úterý 19.03.2024










Březové lístky v SKSK ČR

Marťas

2013-02-20

Vzpomínky

Přečteno: 5740

Komentářů: 1


Když vznikl tento portál věnovaný Galénovi, nedá mi to, abych nezavzpomínal na začátky Březových lístků ve Sdružení klubů správných kamarádů ČR a tím i na svůj první Březový lístek.


Když jsme v roce 2000 založil v rámci Sdružení klubů správných kamarádů ČR náš klub Ochánci, byli jsem v rámci střediska klubů Bratrstvo jedni z nejlepších. A tak jsem brzo jako vedoucí klubu dostal jako vyznamenání zelený Březový lístek. Na udělovací listině, kterou mám pečlivě schovanou, mám podpis jednoho ze zakladatelů tohoto ocenění, samotného Jana Šimáně – Galéna.

 

Přestože jsme dostal Březový lístek v hodně mladé věku, nebyl jsem v rámci SKSK ČR nejmladším držitelem. Tím sestal Písmák, který si udělla klub Špunti a vedl ho na svůj věk (a nejenom na svůj věk) opravdu skvělým zoůsobem. Já mu pomáhal s věcmi, které tenkrát ještě s ohledem na svůj věk nemohl zvládnout a byl jsem také navrhovatelem jeho udělení.

 

Dnes jsem oba vyšplhali výše, pyramida SKSK ČR se rozrostla. Sdružení klubů správných kamarádů ČR stihlo i zaniknout, ale kluby v nějaké trochu jiné podobě zůstaly. Ujalo se jich Informační centrum oddílů a klubů a TJ ORS Praha. Do naši pyramidy přibyly i lidé z těchto dvou sdružení a další spolupracovních např. z moravských Šlépějí, odkud pochází jeden z našich patronů Vašek.

 

Když byla pyramida malá, stavěl si ji Písmák z kostek. Dnes už se rozrostla tolik, že to možné není. Ostatně, kdyby dnes byly z kostek a spadla, byl by to docela slušný rachot.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor

Březové lístky za totality

21.02.13 00.22

Gabriela Kavová

Číst komentáře



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2013 2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.